PROFILERING & LOGOTYP

GRAFISK PROFIL OCH IDENTITET

Konsekvens är nyckeln till framgång inom grafisk profilering. Och med konsekvens menas det viktiga i att skapa en tråd av igenkänning genom all visuell kontakt med omgivningen och potentiella kunder.

Detta kan man sammanställa till frasen grafisk profil, eller grafisk identitet för företaget. En grafisk identitet beskriver således de visuella element som används för att representera företaget. Några av de visuella element som utnyttjar varumärket och dess riktlinjer är t.ex. brevpapper, broschyrer, skyltar och företagets webbplats. För att säkerställa en korrekt och konsekvent användning av ert företags grafiska identitet hjälper vi er med att skapa en 'manual med riktlinjerna - i vanligt tal, en grafisk profil. Riktlinjerna föreskriver reglerna kring företagets logotypanvändning, typsnitt, färgpaletter, layouter för trycksaker och mycket mer. Detta gör det enkelt för er att i framtiden säkerställa att marknadsföringsmaterial kommer att ha hålla en sammanhållen och konsekvent linje.


EN GENOMTÄNKT LOGOTYP

Vad är egentligen en logotyp?
En logotyp identifierar ett företag i sin enklaste form genom användning av en symbol eller en ikon.

Det är den symbol som ert varumärke eller produkt byggs kring, den som lyfts fram för att synas genom all marknadsföring och kommunikation med omgivningen. Det krävs eftertanke inför formgivningen. Vi försöker tänka att den skall vara enkel, minnesvärd, tidslös, mångsidig och ändamålsenlig.

Hur går detta till rent praktiskt då?
Vi inleder med en behovsanalys inför formgivning, där ni själva talar om för oss vad ni har för affärsidé och vision. Vad ni vill förmedla, vad era tankar är kring ert företag eller produkt. Vi sätter sedan på oss tankehattarna och formger ett antal s.k. gruppsymboler som vi utgår från. Efter feedback från er sätts sedan slutgiltig form, stil och färgpalett.

Logotyper är f.ö. en av de produkter vi har flest förfrågningar kring och då vi har flertalet designers som jobbar i huvudsak med detta, kan vi erbjuda ett professionellt resultat till ett bra, överkomligt pris.

Intresserad av profilering & logotyp?
Tveka inte, ta kontakt med oss idag.